Sponsor

3 Boyutlu Ekran Kartları ve LCD TV

Sponsor
Sponsor

Her geçen gün yeni teknoloji ile çevremizde ki elektronik cihazların özellikleri değişmekte. İlk zamanlar LCD TV ler ile başlayan bu macera,ek özellikler felan derken artık günümüz olayı 3D oldu. Haydi LCD TV leri aldık şimdide 3 boyutlu görüntü olanına alalım(!). Biraz 3D olayına deyinmek istiyorum.

3D nedir?” “3D görüntü nasıl olur?

3D,  bir anlamda 3 boyutlu görüntü, göz merkezimizin kullandığımız gözlük aracılığı ile kandırılması ile oluşmaktadır. Ekranda ki nesnelerin sağa sola hareketinin yanı sıra size doğru yada sizden uzağa hareket etmesi olayını sadece büyümek,küçülmek olarak değil de görsel olarak gerçekleştiğini düşünün. Bir anlamda işaret parmağınızı iki gözünüz önünde bir miktar yakınlaştırıp uzaklaştırmak gibi birşey. Videomuzu izlerseniz konu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olacaksınız.

3 boyutlu görüntü teknolojisi hali ile bilgisayar dünyasınıda ciddi anlamda etkiledi. Yüksek kalitede görüntü ve hız isteyen 3 boyutlu görüntü için bir çok firma bir biri ile yarışta şu günlerde. Bunlardan ilki CES 2010 fuarında tanıtılan 3D Vision Surround isminde ki teknolojidir. Nvidia tarafından geliştirilen teknolojiyi kullanmak için sadece bir sürüce yeterli değil tabikide. Eğer videoyu izlediyseniz saniyede 120 kare görüntüyü yüksek kalitede verebilmek için ciddi bir ekran kartı, resimde ki gibi üçüde 3 boyutlu görüntü özelliğine sahip bir monitör serisi vede 3D vision Kit e sahip olmanız gerekmekte.

Şuan için uçuk bir sistem olan 3D Vision Surround sistemi her ne kadar ulaşılamaz olsada, maddiyat konusunda, elbet gün gelecek bir çok eve girecek olan bir teknolojidir. Gelecek günler bizlere daha kaç boyut ve neler gösterecek bilemiyoruz. Lakin bu bilinmezlik içerisinde merak ile yaşıyor ve bekliyoruz. Bir başka incelemede görüşmek ümidi ile.

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.

View Comments (1)

  • kendime ekonomik bir lcd tv ararken sayfanıza girdim yazınızı çok beğendim oldukça bilgilendirici oldu teşekkürler

Yorumunuz
Sponsor