Sponsor

Android Telefonlar

Sponsor
Sponsor

Artık günümüz de sadece telefonlar ihtiyacı karşılamıyor. Müzik, televizyon, fotoğraf makinesi gibi özelliklerde yetmez oldu kullanıcılar için. Artık laptoplar bile küçük bilgisayar sınıfından çıktı diyebiliriz. Durum böyle olunca kullanıcılar cep telefonu büyüklüğünde ama laptop özelliklerinden cihazlara ilgi duymaya başladılar.

Artık telefonlarımız wireless özellikli, 3G ile anında görüntülü görüşme yapabilen yada her an her yerde internete bağlanabilen ve dijital sosyal hayattan insanların bağını koparmasını engelleyen birer bilgisayar haline geldi.

Tabi bu talepler firmaları harekete geçirerek bu piyasayı hareketlendirdi diyebiliriz. Google firmasının üretmiş olduğu Android işletim sistemi ile esnek ve kullanışlı bir alt yapıyı kullanarak bir çok firma yeni modellerini tanıtıyor bugünlerde. En az 3″ dokunmatik ekran, multitouch(çoklu dokunmayı anlayan ekranlar), wireless, flash desteği, tam tarayıcı özellikleri, sosyal ağlar ve anında mesajlaşma programları, bunun yanında koca bir uygulama kütüphanesi ile kişiselleştirilebilir cihazlar, HD video kaydı, HDMI çıkışlar ve daha bir çok özelliklik ile kullanıcılara sunulan onca cihaz.

Haliyle kafa karışıyor. “Hangi cihazı alayım.” diye. Ama en önemlisi sizin ihtiyacınızın ne olduğu. Sonrasında ise cihazın işlemcisi ve ram özellikleri geliyor. Sonrasında ekran büyüklüğü ve kalitesi devam etmekte. Hafıza ise arttırılabilir olması cihazın ömrünü uzatacaktır. Ve son olarak üzerinde destekleyebildiği Android işletim sisteminin versiyonu. Sonuç olarak bazı cihazlar da bulunana donanımsal özellikler işletim sisteminin geliştirilmesi ile kullanıma açılmakta. Ama cihazda bu tarz bir donanım yoksa yazılımsal olarak desteklemenin bir anlamı  olmaz. Yani cihazınız Android işletim sisteminin en yüksek versiyonunu ve ilerisini destekliyor ise uzun ömürlü bir cihaz alıyorsunuz demektir.

Android işletim sisteminin şuan için 2.6 versiyonu dağıtılmakta ve stabil olarak çalışmakta. Ama Google firması Android 3.0 versiyonunun ilerleyen günlerde kullanıcılara sunacağını açıkladı. Hatta tanıtım videoları bile internete düşmüş durumda.

Sonuç olarak istekleriniz ve yukarıda ki donanımsal bilgilerin ışığında aklınıza yatan bir cihazı alabilirsiniz. Ama yarın daha iyisi çıkacak diye beklerseniz asla bir cihaz alamazsınız. Çünkü gerçekten de yarın daha iyisi çıkacak…

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.
Yorumunuz
Sponsor