Sponsor

Bu Neyin Direnişi

Sponsor
Sponsor

Bir direniştir gidiyor bu günlerde. İnsanlar ağaç diyerek, yol diyerek ve bunları “Ezilen halkın özgürlükçü sesiyiz” gibisinden bahaneler arkasına sığınarak kendi sorunlarına yada bastırılmış duygularına başkalarını da ortak edip, bundan güç alıyor. Devletin yaptırımlarını bir siyasi partinin güç gösterisi, baskısı zihniyeti ile yorumlayarak kendi halkının memuruna, vatandaşına, malına zarar vermeye cesaret etmeyi bırak bunu kendinde bir hakmış gibi görüyor.

Ey tarafsız ezilen halkının yanında olan ve ezilen halkın için direnen sayın şahıs; acaba direndiğin de senin orantısız direncin yüzünden zarar görerek ezilen vatandaşı kim koruyacak; senin direnişin den dolayı kepenk kapatan esnafın zararını kim ödeyecek…

300-400 kişi seçti diye diktatör gibi tv kanallarına çıkan öğrenci temsilcisi arkadaşlar da tüm olayları siyasi partiler üzerine yıkarak kendi yaptıklarını görmezden gelmekte. “Biz hakkımız olarak belirlediğimiz şeyleri isteriz.”  tamam bunu anlarım ama “Bunu almak için gerekirse saldırma iç güdüsü ile harekete geçeriz, her hangi yasal bir çerçevede olmasa bile, biz bu hakkı kendimizden buluruz.” gibisinden düşüncelerle ve ‘Ezilen halk’ söylemleri ile kendi duyarsız vede olumsuz davranışına başkalarını ortak edip, haklıymış gibi gözükmeye çalışma çabası… Bu bir çözüm yada sonuca giden bir yol değil vede olamaz.

Hakkın, hak ile bulunduğu ve haklıyız diyerek sokaklara dökülen haksızların başkalarının haklarına tecavüz etmediği ferah günleri bekliyorum. Televizyonda barikat kurup, ağaç yakıp, sağa sola taş fırlatıp, biber gazı ve TOMA kovalamacası olmayan bir haber kuşağı izlemenin hasretindeyiz.  Direnerek bu sonucun doğmasına sebep olanlar müsade etsinler ve yine sorularını konuşarak hukuki yollar ile arayanlar çıkıp gelsin.

Bu bir demegoji yazısı değildir, sadece kendilerini bastırılmış olarak hissedenlerin tepkilerini orantısızca göstermesinden artık sıkılmış bir vatandaşın ve benzer duyguları paylaşanlar için yazılmıştır.

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.
Yorumunuz
Sponsor