Sponsor

Canlı Programlama Dersleri

Sponsor
Sponsor

Gün geçtikçe bilgisayar sektörü kalabalıklaşmakta. Bir çok yazılım firması, bir çok üniversite mezunu her geçen gün piyasaya katılmakta. Bunun dışında bir çok özel firma kurslar ile eğitimler vererek bu konuda kendini geliştirmek isteyenlere imkanlar sunmakta. Hal böyle olunca kimi üniversitelerde ki eğitimin gerek yetersizliği, gerek geri kalmış müfredatı sebebi ile bilgisayar mühendisliği öğrencileri (bu bölüme de istemeyerek gelmişlerse birde) mezun olduklarında diploma sahibi olmaktan öteye geçemiyorlar.

Bu sebepledir ki mühendislik bölümü öğrencisi olarak bu konuya meraklı olan arkadaşlara elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Programlama olarak Türkçe döküman çok fazla yok. Öğrenciler Türkçe içerik ararken çok zorlanıyorlar. Bu sebepledir ki bu eksikliğin farkında olaraktan elimden geldiğince canlı dersler vermeye çalışacağım.

Peki bu canlı programlama dersleri nasıl olacak?

Gücüm yettiğince Programlama I, C# Görsel Programlama olarak belirleyeceğimiz günlerde internet üzerinden canlı dersler yapmaya çalışacağım.

Canlı dersler nasıl duyurulacak?

Canlı dersler Türkiyede ki mühendis ve konu ile alakadar tüm arkadaşlar için açmış olduğumuz Facebook hayran sayfasın da etkinlik olarak duyurulacaktı. Bu hayran sayfasının adresi;  http://facebook.com/TurkiyeninMuhendisleri

Derse katılmak için ne yapmam gerekiyor?

Derse katılmak için önceden etkinliğe katılım durumunuzu ciddi bir şekilde belirtmeniz gerekmekte. İnternet hızına göre en çok kullanıcı sayısını sınırlamam gerekeceğinden gelmeyecek olan arkadaşların gelecek olanlara mani olmaması adına katılım durumunuzu iyi düşünerek bildirmenizi rica ediyorum.

Bilgisayarıma yüklemem gereken programlar nedir?

Bu derslere katılabilmeniz için bilgisayarınızda iki program yüklenmesi gerekmektedir. Bunlar Skype ve TeamViewer yazılımlarıdır. Aşağıda dosyaları indirebileceğiniz adresleri ve programların amaçları anlatılmıştır.

  • Programın Adı: Skype
  • İndirme Adresi: Skype indirmek için Tıklayınız
  • Programın Kurulum Aşaması: Programın kurulumu tükçedir. İleri ileri diyerek kurabilirsiniz ve kurulum bittikten hemen sonra bir kaç alan doldurarak Skype üyeliğinizi alıp online olabilirsiniz.
  • Program İle Yapmanız Gerekenler: Programı kurup, üyeliğinizi 30 saniyede alıp online olduktan sonra macedit isimli üyeyi arayarak kişi listenize eklemeniz gerekmektedir.
  • Programın Kullanım Amacı: Bu programı dersi anlatırken sesli iletişimi sağlamak amacı ile kullanacağız.

  • Programın Adı: TeamViewer
  • İndirme Adresi: TeamViewer indirmek için tıklayınız.(Lütfen linkte kini indiriniz. Yoksa versiyon hatası verebiliyor.)
  • Programın Kurulum Aşaması: Program kurulum gerektirmez. İndirdiğiniz zip dosyasını bir klasöre çıkartarak TeamViewr isimli exe dosyasını çalıştırmanız yeterlidir. (Çalıştıktan sonra güvenlik duvarı yada antivirüs programınızın güvenlik duvarı programa izin vereyim mi diye sorabilir izin ver deyiniz)
  • Program İle Yapmanız Gerekenler: Program çalıştıktan kısa bir süre sonra kendine 9 basamaklı bir numara alır. Bu numara sol tarafta mavi zemin üzerine yazılı yerde ki ID numarasıdır. Hemen altında ise şifre kısmı vardır. Derse katılabilmeniz için bu iki bilgiyi derse katılacağınız gün göndermeniz gerekmektedir. Ve derse başlamadan önce programınızı açarak gerekli bilgileri ulaştırmanız gerekmektedir. Önemli Not: Bazı arkadaşlar bu durumu kötü niyet olarak algılayabilirler bu sebeple açıklık getirme isterim. Programı bilgisayarınıza kurmadığınız için sadece siz çalıştırdığınız da çalışacaktır. Program yine bilgisayarınıza kurulmadan direk çalıştığı için hiç bir ayarınızı kaydetmez her açtığınızda ilk ayarlar ile(default) açılır. Program her açıldığında otomatik şifresi değişmektedir. Ve en önemlisi ben bu bilgiler ile bilgisayarınıza kendi bilgisayarımda ki ekranı göndereceğim, yani bilgisayarınızdan bilgi almayacak kendi bilgisayarımdan bilgi göndereceğim. Bu sebepledir ki nasıl olacak, nasıl güveneceğiz gibi endişesi olanlara bu cevap yeterli olacaktır umarım. Zaten amacımız eğitim vermek, kötü bir niyetimiz yok.
  • Programın Kullanım Amacı: Bu program ile kendi ekranımı sizlerin bilgisayarına göndereceğim ve bire bire derse katılabilecek, istediğiniz yerde müdahale edebileceksiniz. Görsel eğitimin görsel kısmı da bu program sayesin de olmaktadır.

Programlama bilgine nasıl güveneceğim?

Arkadaşlar benim verdiğim dersin hiç bir akademik tarafı yoktur. Ben öğrendiklerimi hayrına, birilerine faydası olması amacı ile anlatmak istiyorum. Yinede ders hakkında kafanızda sorular varsa, derslerin video çekimlerini paylaşmayı düşünüyorum. İzlersiniz, katılırsınız ve siz kara verirsiniz. İsteyen arkadaşlar benim hakkımda detaylı bilgiyi ile “Hakkımda” sayfasından edinebilirler.

Bir rica;

Arkadaşlar bu dersler sadece hayrına ve paylaşım amacı ile yapılmaktadır. Bu sebeple derse katılacak olan arkadaşların lütfen ciddiyet ile derse iştirak etmeleri rica olunur.

Şimdeden derslerimiz hayırlı olsun arkadaşlar. Umarım faydalı olabiliriz….

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.
Yorumunuz
Sponsor