Sponsor

CSS ile Nesne Döndürmek

Sponsor
Sponsor

Web sitelerde en önemli şey sayfaya koyduğunuz bileşenlerin göz tırmalamadan bir ahenk içinde durabilmesidir. Bu ise hem PhotoShop ile nesnelerinizi oluşturmanıza, hem CSS bilginize, hemde HTML bilginize bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Çalışmakta olduğum bir tasarım için bir nesneyi 45 derece çevirmem gerekiyordu. CSS ile bunun nasıl olacağını sizinle de paylaşmak istiyorum.

-moz-transform: rotate(45deg);
-webkit-transform: rotate(45deg);

Kodları ile mümkün. Yalnız bu kodlar İnternet Explorer tarafından okunmuyor. İnternet Explorer da çalışan kod ise aşağıda ki kod ile mümkün.

filter:progid:DXImageTransform.Microsoft.BasicImage(rotation=0);

Komutu ile İnternet Explorer da bu işlemi yapabiliyorsunuz. Ama bu kodda sıfır yazılı yere 0=0 derece, 1=90 derece, 2=180 derece, 3=270 derece olarak sadece 90 ve katları ile işlem yapabiliyorsunuz. Bu da tasarımda sizin elinizi kolunuzu bağlıyor. Hal böyle olunca iş her tarayıcı için farkı css yazmak oluyor. Ne yazık ki İnternet Explorer en çok kullanılan ama en çok tasarımcı düşmanı olan bir tarayıcı. Mecbur katlanıyoruz.

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.
Yorumunuz
Sponsor