Sponsor

Davacıyım Facebook Bey..

Sponsor
Sponsor

Hayırlı günler arkadaşlar. Başlık gerçekten ilginç gelmiş olabilir. Sebebi ise bilgisayar dünyasının aslında o kadar da küçümsenecek bir dünya olmadığını ifade etmeye çalışacağımdan.

Artık sanal dünya ve bilgisayarlar o kadar hayatımıza girdi ki; sanal dünyanın bile az çok düzenlenmiş ve kanun olarak anayasaya eklenmiş maddeleri var. Yani internette gezerken başı boş ve tabir yerindeyse hovardaca gezmek bir gün başınıza iş açabilir. Nasıl mı?

Bugün bir işimden dolayı Organize İşler Bilişim Suçları Şubesine gitmem gerekti. Yaklaşık 2-3 saat kadar oradaydım. İlk defa gitmiş olduğum bu resmi kurumun gün içinde vatandaşlara nasıl yardımcı olduğuna gözlerimle şahit oldum. Ben bu zamana kadar Bilişim Şubesinin işin içine maddiyat yada kapsamlı bir durumda devreye girdiklerini sanırdım. Ama cidden vatandaşla da bire bir ilgileniyorlar.

Peki “Davacıyım Facebook Bey ne demek?” diyorsanız açıklayım. Milyonlarca üyesi olan bu sosyal ağ artık o kadar hayatımızın içine yerleşmiş bir durumda ki; facebook şifresini kaptıran Bilişim Şubeye gelmeye başlamış. 2-3 saatlik zaman zarfinda iki ayrı vatandaş facebook şifrelerini kaptırdıklarını ve bu durumdan şikayetçi olduklarını ifade ederek adli makamlarca gerekenlerin yapılmasını istediler. İşin bir anlamda enteresan tarafı bu durumdan müzdarip olanlar arasında polis memurlarının da bulunuyor olması.

Bilişim Şube Müd. yetkili memurları vatandaşlara öncelikle bire bir yardımcı olarak sorunu çözmeye çalışıyorlar. Çözülememesi durumunda ilgili resmi işlemleri yapıyorlar ve Facebook yada ilgili sosyal ağ/şirket in bu konu ile alakalı birimlerinin telefonlarını vererek yardımcı oluyorlar.

Ben bu manzara karşısında çok şaşırdım. Neden derseniz bilgisayarcılar bilgi dağarcığı arttıkça genelde ufak işleri küçümserler ve dönüp bakmazlar. Ama yürekten tebrik ediyorum ki; Bilişim Şubede ki çalışan memurlar işlerinin hakkını veriyorlar, tabi bu benim gözlemlediğim ve düşündüğüm tarafıyla.

Bu arada “Bilişim suçları nelerdir?” “Sanal ortamda nelere dikkat etmeliyiz?” gibi sorularınız varsa, ilgili yasayı okumanızı tavsiye ederim. Bu konu ile alalı bilgi almak için tıklayınız.

Konu ile başınıza gelmiş bir olay, yada durumu paylaşırsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.

View Comments (2)

Yorumunuz
Sponsor