Sponsor

Dikkat! Adınıza Onlarca Hat Açılmış Olabilir

Sponsor
Sponsor

Son zamanlarda gündeme gelen en büyük  sahtekarlıklardan biri de şahıslardan habersiz üzerlerine hat açan firmalar.Peki ya bu çok güvendiğimiz firmalar bunu nasıl yapıyor? İşte cevabı ;

Telefon hattı alabilmek için bizler  ilgili iş yerine gidip kişisel bilgilerimizi ve kimlik fotokopimizi orada bırakıp gerekli işlemin yapılmasını bekliyoruz ve bir süre sonra hattımız açılıyor. Buraya kadar her şey normal peki ya sonrası? İşte dolandırıcılar burada devreye giriyor.Bazı işyeri elemanları biz kimlik fotokopimizi bırakıp çıktıktan sonra bizim üzerimize birden fazla hat çıkarabiliyor.Bunun da sınırı yok çoğu hat sahibinin üstünde 10 dan fazla  numara kayıtlı olduğu tespit edilmiştir. Hatta bir şahısın üstüne kayıtlı 200 küsür  telefon hattı bulunduğu ortaya çıkmıştır.

Peki bizler bu durumda ne yapmalıyız?

Öncelikle üzerimize bizim bilmediğimiz bir  hat kayıtlı mı onu tespit etmek için BTK ‘nin vatandaşların haberi olmadan adlarına cep telefonu hattı açılmasını engellemek ve bu şekilde açılmış hatları iptal ettirmek için  başlatmış olduğu “İnternet Üzerinden Hat Sorgulama Hizmeti” nden yararlanabiliriz.

Bu hizmet birçok vatandaşın haberi olmadan adına açılan telefon hatlarından dolayı madur olanları ve  ödenmeyen faturalar yüzünden başları belaya giren vatandaşların sıkıntısını gidermek adına Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından il defa hayata geçirilmiş olan bir projedir.

Başkaları tarafından kimlik bilgileri kullanılarak kendilerinden habersiz cep telefonu alınıp alınmadığını merak edenler, 2 Ocak 2013 tarihi itibariyle BTK’nın internet sayfasında açılacak olan hat sorgulama bölümünden TC kimlik numaralarıyla adlarına başka hat açılıp açılmadığını öğrenebilecek.

 

Sponsor
Nursemin ÖKSÜZ: Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümü öğrencisi.

View Comments (1)

  • This place just keeps on looking better every time I show up.

    You should honestly be happy.

Yorumunuz
Sponsor