Sponsor

Gerçek Olanı Takiplen

Sponsor
Sponsor

Başınızı nereye çevirseniz sosyal medya oldu biliyorum ama, şimdiye kadar kullanmış olduğunuz sosyal medya ağları hep başkalarınındı. Peki yerli yapım bir sosyal medya olsa nasıl olurdu? Türkler bir sosyal medya platformu yapmış olsa, nelere dikkat ederdi? İşte bu soruların cevabını merak ediyorsanız yazımızda bu sorulara net olarak cevap vereceğiz.

Bildiğim kadarı ile 7-8 aylık bir geçmişi olan takiplen.com web sitesi, ana mantık olarak bildiğimiz bir sosyal medya. Yazılarınızı, resimleriniz, videolarınızı, linklerini paylaşabileceğiniz bir alan. Ama öne çıkan ve geride kalan noktaları var elbet. Bunlardan önce takiplen.com mantalite olarak bir şeyi daha çok benimsemişler. Bu da gerçek kimlikli kullanıcılar. Bilindiği üzere sosyal medyada iletişimde olduğunuz bir profilin gerçekliğini net bir şekilde kontrol etme imkanınız bulunamamakta. Ama takiplen.com bu sorunu çözmüş gözüküyor.

Takiplenin eksiklikleri nelerdir?

  • Yeni olduğundan dolayı henüz yeterli içerik ve medyanın olmayışından dolayı sakin bir mecra.
  • Site kayıt aşamasında kullanıcılardan TC kimlik numaralarını istemekte. Bu sayede kullanıcıların sadece isim, soyisim  gibi bilgileri sorgulanmakta ve kullanıcıların gerçek kimlikleri onaylanmaktadır. Bu durum ilk bakışta negatif bir hava oluşturuyor. Ama takiplene girdiğiniz ilk andan beri TC kimlik numaranızın arşivlenmediği, sadece kimliğinizin doğrulanabilmesi adına sorgulama yapıldığına dair bir çok bilgi ile karşılaşıyorsunuz. Bununla birlikte sitenin kurucularından Şahin CİNER ile yapmış olduğum görüşmede TC kimlik numaralarının arşivlenmediğini kendi ağzından da duydum.
  • Paylaşımlarınız ve içerikleriniz Facebook ta ki kadar kişiselleştiremiyorsunuz. Bu ne demek? İstediğini fotoğrafınızı a kişisi görsün ama b kişisi görmesin şeklinde yada her paylaşımınız için ayrı ayrı gizlilik ilkesi yok. Biraz daha genel şekilde tasarlanmış.

Takiplenin artıları nelerdir?

  • Eğer sosyal medyada ki amacınız kendinizi ve ya işinizi yansıtmak ise, takiplen.com da çok rahat bunu yapabiliyorsunuz. Sistemin sizi TC numaranız üzerinden onaylaması, bu platformda sizi karşı tarafa daha güvenilir gösterebilmekte.
  • Bir çok sosyal medyadan sonra piyasaya çıkmanın avantajını kullanan takiplen.com; facebook ve twitter gibi iki büyük ağın ayrı ayrı önem verdiği noktaların ikisine birden önem vermeye çalışıyor. Güçlü SMS sistemi ile kullanıcılarına bir çok sosyal anlamda imkan sağlarken. Canlı sohbet, video konferans gibi özellikleri ile rakipleri ile yarış içerisinde.
  • Takiplen üzerinde ki arkadaşlarınız arasında ücretsiz cep telefonlarına SMS gönderebilme imkanı.
  • Şuan için sosyal içerikli uygulama ile kullanıcılarına ücretsiz ve duyarlı bir yaklaşım benimseyen takiplen.com, kullanıcıları SMS ile fetetmeye çalışıyor diyebiliriz. Enteresan SMS uyarı sistemleri ile kendi kulvarında tek diyebiliriz.
  • Takiplen Mobil hatırlatıcı ile özel günler ve randevular dışında ilaç gibi alınması çok önemli ve periyodik olan konularda çok esnek bir şekilde cep telefonunuza gelecek şekilde ücretsiz alarm kurmanız mümkün olmaktadır.
  • Takiplen Aşı Takvimi ile yeni doğmuş bebeğiniz için sadece doğum tarihini girmekle 15 yaşına kadar olan tüm aşılar için bir gün önce sizi yine ücretsiz olarak SMS atarak uyarmakta ve bilgilendirmektedir.
  • Yönetimin kullanıcılar ile bire bir dialog içerisinde olması ve ilgilenmesi de bu platformun nadide özelliklerinden birisi bence.
Takiplen nedir diye aklınızda hala soru işaretleri varsa, işte kurucusundan sizde dinleyebilirsiniz.
[pro-player width=’580′ height=’450′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=BIz2g14R8Vo[/pro-player]

Onca gelişmeden sonra kullanıcılarını bekleyen takiplen.com, her geçen gün kendini geliştirmekte ve yeni özellikleri ile sosyal medyaya Türkçe ve Türk duyarlılığı ile yaklaşmakta. Bunca şeyden sonra merakın arttıysa, sende takiplenebilirsin.

Peki sizin takiplen hakkında düşünce ve yorumunuz nedir? Yada üye iseniz görüşleriniz nelerdir?

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.

View Comments (5)

  • Ahlaki değerlerin korunduğu, gerçek kişilerin bulunduğu, duyarlı bir sosyal ağ demek çokta çizginizin dışına çıkarmaz herhalde bizi Aslı Hanım. Hatta takiplen.com kelimesinin karşılığı gibi bir cümle oldu galiba.

    Fakat sizinde değindiğiniz gibi Facebook "Like" yada google+ gibi kullanıcıların yorum yapmasını azaltan ama aktivitelerini çoğaltan, bununla birlikte bu uygulamaların bir çok yazılımcı tarafından ödüllendirildiği bir sistem neden takiplen ' e entegre edilmek istenmediğini tam anlayamadım. Bunun arkasında yatan bir düşünceniz var mı acaba?

    Diğer sosyal ağlar gerçekçi olmayan profiller ile doldu taştı ve aynı tekrarlı içeriklerle kendini tekrar etmeye başladı. Benim algıladığıma göre Facebook zaman tüneli güncellemesi ile kullanıcıları kendi hayatlarından birşeyler paylaşmaya teşvik ediyor ve özgün içeriğe ulaşmaya çalışıyor. Şuan ki takiplen sistemide, eğer kalabalıklaşırsa, aynı içeriklerin sürekli paylaşılması gibi bir problemle karşı karşıya kalabilir düşüncesindeyim. Geleceğe yönelik özgün içerik ve takiplenin devamı için düşündüğünüz geliştirmeler mevcut mu?

    Bu tarz bir sosyal olayda genç nesli hedef kitlesi tutmamak bir hata olurdu zaten. Sevindirici proje haberiniz çok güzel. Umarım bu etkinlikler ile bir çok kişi hem takiplen'e hemde kendine faydası dokunur. Ama hızlı bir şekilde öğrencilere ulaşmak istiyorsanız, öğrenci mantalitesi ve zihniyeti ile size iki tavsiyem olacak;
    1) Her öğrenci kendi geçimini sağlamanın bir yolunu arar(genelde). Platformunuza ticari sektörleri ne kadar çok çekebilir ve gençler ile sağlıklı bir ortamda buluşturabilirseniz ve bu görüşmeler ne kadar çok başarılı ve verimli sonuçlanırsa takiplen o hızla büyür düşüncesindeyim. Üniversitede ayaklı gazeteler çoktur.
    2) Üniversilere konferans ve seminerler düzenleyerek kendinizi daha hızlı tanıtabilir, ufa tefek çekilişler ile dikkat toplayabilirsiniz. Mesala Takiplen ekibinin Erciyes Üniversitesinde görmekten ben kendi adıma mutluluk duyardım. Hatta elimden geldiğince de ön ayak olmaya çalışırım.

    Aslı Hanım; yeni bir platform olduğunuz için sorularım çok fazla biliyorum ama bu söyleşi bundan sonra takiplene gelecek bir çok kişi için temel bilgi olur umarım düşüncesi ile cevaplarınızı merakla bekliyor olacağım.

    • Aslında çizgisinin dışına çıkmazdan ziyade "Takiplen" markasının prensipleri var fakat, yenilikçi ve geliştirilmeye açık bir bakış açısı var. "Like" bilinci temel mantıkça akıllıca fakat tüketici avlama taktiği...Altında yatan amaç farklı. Kullanıcılarda daha ziyade beğenilme iç güdüsüyle paralel hareket ettiriliyor. Her markanın kendine özgü çalışma anlayışı ve stili var. Siber dünyada toplumu bağlayıcı özellikler geliştirilip, sadık kullanıcı kitlesi oluşturulursa başarıya gidilir düşüncesinin ürünüdür bu tarz uygulamalar. Bizde de olabilir fakat mutlaka çalışma prensibinde kullanıcıya fayda sağlayacak şekilde olur.
      Takiplen içerisinde daha bir çok uygulama var entegre edilecek, belkide farklı kullanım alışkanlıklarını geliştirilecek. Zaman içerisinde hepimiz göreceğiz.
      Şunu unutmayalım; Takiplen 8 aylık bir bebek daha. Kendi alanında özellikleri ve ana mantık göz önüne alınırsa tek.
      Yavaş ve emin adımlarla kendi kulvarında kendini yenileyerek büyücek hepimizle beraber.
      Markalar ve gençlerimizin platformumuzda buluşturacak ve iki tarafın yararına olacak bir takım projelerimiz var. Bahsetmiştim önümüzdeki zamanlarda üniversitelerde tüm Türkiye çapında faydalı bir yarışma projesi ile geliyoruz. Bu ve sonrasındaki adımı atılacak projeler yarar sağlayacaktır. Başlayacak proje ile seminerler organize ediliyor. Proje lansmanını bir Üniversitede yapmayı planlıyoruz. Mutlaka Size de misafir oluruz seve seve.
      Çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim........

  • Madem konusu açılmış oldu. Sizi ve diğer arkadaşlarımızı bilgilendirmek adına sizlere ipuçları verebilirim.
    Öncelikle; Ana hedef kitlemiz sizinde tahmin edeceğiniz üzere "Genç Nüfus" öğrencilerimiz. Alışılagelmiş kullanım alışkanlıkları var. Bunlar zaman içinde kendi kendine oturacaktır. Bizde "Like" kavramının olmaması vb... bir takım farklılıklar gençlerimize ilk bakışta farklı gelebilir. Sistemi dikkatlice incelediğinizde + değerlerini görebiliriz. Gençlerimiz çoğu, hayranı oldukları ünlüleri takip ediyorlar. Sizinde bileceğiniz üzere basında "Sahte Hesaplarla" birçok kişinin yaşadığı sorunları biliyoruz. Bunun yanı sıra günümüzde en önemli iletişim mecrası olan sosyal medya kullanımı ve tüketiminin "Bireysel Gelişimimize Kattığı Değerler". Bugün platformlarda ki paylaşımlar gençlerimizin günümüzde nerede olduğunu, nelerle ilgilendiklerini kolayca algılayabiliriz. Birde yetişen yeni nesilimiz var. Maalesef internette ve platformlar da her zaman çok da doğru, etik olmayan şeylerle karşılaşabiliyoruz. Takiplen de kısıtlamalar yok, tamamıyla özgürce paylaşımlarınızı aktarıyorsunuz fakat paylaşımlarınızı her yaş grubundan kullanıcıların da görmesi sebebiyle "Toplumun Ahlaki Değerlerini" tehdit edebilecek paylaşımları site yönetimi tarafından engelleniyor.
    Eğer konu Gençlerimiz ise; tasarladığımız, geliştirdiğimiz her şey tamamıyla fayda sağlayacak ve bizi bir adım daha ileri götürecek şekilde olmalı düşüncesindeyiz. Tabii ki sistem çok yeni, stratejileri var, arz-talepler dikkate alınarak gelişime devam edecektir. ..

    Sizin aracılığınızla 2 sorunuza cevap olarak ilk defa burada paylaşıyoruz...

    Yaklaşık bir aydır üzerine çalıştığımız bir projemiz var. Şu an itibariyle son kontrolleri yapılıyor. Türkiye'de ki tüm üniversite öğrencilerimizi içine alan geniş kapsamlı bir proje. Gençlerimize yaratıcılıklarını, düşüncelerini, hayallerini, bilgilerini, yeteneklerini geliştirme ve paylaşma imkanı tanıyan bir proje. Çok kısa bir süre sonra projeye start verildiği zaman inanıyoruz ki çok ama çok faydalı bir süreç başlamış olacak hepimiz için.
    Bizler, sizin için çalışıyoruz, Sizin sesinize kulak veriyoruz.
    "Türkiye'nin Sosyal Platformu" olma yolunda sizler bizim yol arkadaşlarımızsınız ve çok değerlisiniz...

    Umarım yardımcı olabilmişimdir..

  • Aslı Hanım öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Yoğun bir mecraya emin adımlarla girdiniz. Umarım başarılarınızın devamını hep birlikte ilerleyen günlerde görebiliriz. Ama takiplen ile alakalı birisi olarak aklımda ki bir kaç soruyu nacizane size sormak isterim;

    Takiplen.com 'un gençler için daha aktif kullanımı, yada gençlere daha cazip gelebilecek tarafları mevcut mu acaba benim gözümden kaçan?

    Ve bir diğer sorum ise; sosyal medyanın temel taşı olan genç üniversiteli arkadaşlar için düşündüğünüz bir kampanya, proje yada benzeri bir uygulamanız var mıdır, yada böyle bir şeyi müjdeleyebilir misiniz acaba?

    Merakla cevabınızı bekliyoruz.

    B.Selçuk ÖKSÜZ
    Erciyes Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği

  • Merhaba.
    "Sosyal Medyada Paylaşımdan Çok Daha Öte.." sosyal hizmet anlayışıyla takiplen.com oluştu. Sosyal medya da ki kullanıcıların, yaşamlarından ayırdıkları değerli zamanlarını kullanırken, içinde bulundukları platformların soyut anlamda kişiye birçok değer kattığı aşıkar. Somut faydaların da buralarda artık olması gerektiğine inandık. Toplumsal gelişimin sağlanması, kullanıcıların gerçek hayatlarında da yararlanabilecekleri uygulamalarla projemizi destekledik. Kendi içinde gelişimini günden güne geliştiriyor sistem.
    "Türkiye'nin Sosyal Paylaşım Platformu" olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz...
    Yazınız güzel olmuş. Paylaştığınız için teşekkürler...
    Siz ve sizin gibi duyarlı kullanıcılarımızdan aldığımız yorumlar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.
    Teşekkürler....

    Aslı YILMAZ
    takiplen.com
    Kurumsal Pazarlama & Reklam
    Direktörü

Yorumunuz
Sponsor