Sponsor

Halk Bankası 2009

Sponsor
Sponsor

21.11.2009 tarihi itibariyle Halk Bankası Sınavı gerçekleşmiştir. Tüm sınava giren sınavzede arkadaşlara geçmiş olsun diyorum. Sınavzede çünki sınav gerçekten önce ki yılların aksine daha karışık ve yorucuydu bence. Banko sınavı için bir kaç yorum yapmak gerekirse;

Halk Bankası 2008 Sınavına nazaran,Halk Bankası 2009 Sınavı sözel kısımda;daha çok güncel olaylara yoğunluk verilmiş ve sınava girenlerin gündemi ne kadar takip ettiği ölçülmek istenmiş gibi. Türkçe paragraf sorusu neredeyse yok denecek sayıdaydı.Galiba 12 tane türkçe sorusu bulunan sözel kısımda tarih soruları can alıcı haldeydi(Sayısalcı Olarak). Coğrafya sorusuda pek fazla yoktu. Güncel konular ise ciddi anlamda yoğunluktaydı.Yazarlar mı istersiniz,nobel ödülü alanlar mı..?

Halk Bankası 2009 Sınavı sayısal kısım ise; 2008 sınavına nazaran daha yoğun mantık ve öğrencinin gözlem-yorumlama gücüne yönelik sorular vardı. Lakin DGS sınavında da kullanılan yorumlama gücünü ölçen tablolu 3 adet soru vardı ki;tabi 3 sorudan toplamda 9 soru yöneltilmişti, sınavın son yarın saati iyi bir zorladı diyebilirim.

Halk Bankası 2009 Banko Sınavı için genel kanım şudur ki;bir çok eleyici soru ve aşırıya kaçılmış güncel sorusu olan bir sınavdı diyebilirim. Dikkatimi çeken bir nokta ise sınava bayan arkadaşların ciddi manada katılımıydı. Çünki sınavın son yarım saati yoğun topuk seslerinden sorulara konsantire olmak gerçektençok zor oldu.

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.

View Comments (1)

Yorumunuz
Sponsor