Sponsor

Laptop Tamiri

Sponsor
Sponsor

Çevremden gelen sorulara yönelik olarak Laptopu Bozulan arkadaşalr için tavsiyelerde bulunmaya ve sıkıntı yaşayan arakadaşların da sıkıntılarını paylaşacakları bir alan oluşturmak istedim.

Laptoplarla alakalı  bana gelen sıkıntılar ile başlayım;

Donanımsal Hatalar(Ekran Kartı Bozulması,Ses Kartı Bozulması,Anakart Bozulması Gibi);

Öncelikle bu tarz bir sıkıntı yaşayan arkadaşlara geçmiş olsun diyerek başlamak istiyorum. Çünki her ne kadar donanımsal hatalar(laptoplar için) düzeltiler bilir olsada onaran kişinin ustalığına ve özenine göre tamiratın kalitesi değişmekte. Ama hatanın boyutları(anakartta entegre yanması,ekran kartındaki yanık gibi) ne kadar büyükse yapılan tamirat ne kadar iyide olsa düzen tutmama olasılığı yüksek oluyor.

Ama ufak tefek speaker bozulması,bluetooth arızası yada kamera tarzında tak sök yapılabilecek parçalar ise değişimi ile tekrar düzeltilmesi mümkündür. Lakin bu değişimler de yine tuzlu bir fiyata mal olmaktadır.

LCD Ekran Kırılmaları veya Bozulmaları

LCD ekranınız eğer ki ekranı göremeyeceğiniz kadar arızalı ise bu konuda ya tanıdık bir elektronikçiniz olacak yada yetkili servise laptopunuzu esir bırakacaksınız ki adamlar yeni ekran siparişi verecek ve ekranınızı değiştirecek. Ve bununla birlikte yüksek maliyetli bir işlem olacaktır.

Belki her kullanıcı için geçerli olmayacak bir çözüm olabilir ama bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşların bazıları laptopunu seyyar kullanmaktan vazgeçerek bir ekran alıp bilgisayarını artık evde kullanmaya başlayabilir ve tek masrafı bir ekran olur. Ve bu ekranıda istediği yerde de kullanabilirler.

Klavye Bozulmaları veya Tuş Kırılmaları

Klavye bozulması,üzerine bir şeyler dökülmesi,tuşlardan bir veya bir kaçının çıkması,düşmesi bir çoğumuzun başına gelmiştir. Bu tarz bir olayda eli yatkın bir arkadaşınız varsa(1 yada 2 tuşun çıkması durumunda) bu tuşları çok kalıcı olmasada geçici olarak yerine takabilirler. Ama gözünüz o tuşlarda olsun çünki tekrardan düşme ihtimali yüksektir. Lakin klavyeniz işlem yapmayacak duruma geldiyse, bir kaç sitede sizin laptopunuza ait klavyeyi satın alarak takabilir veya taktırabilirsiniz. Ve çok büyük masraf çıkartmadan onarımını gerçekleştirmiş olabilirsiniz. Yada USB klavye alarak işinizde halledebilirsiniz.

Bana gelen yeni laptop arızaları ile ilgili bilgileri burada yeniden paylaşağım. Umarım bozulmaksızın çalışan laptoplarınız olur.

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.
Yorumunuz
Sponsor