Sponsor

Mühendislere Önerilen Film “21”

Sponsor
Sponsor

Bilgisayar mühendisliği okuyorsanız, bir ara algoritmalar ile alakalı bir ders alacaksınız haberiniz olsun. Bu dersin içeriğinde istatistiksel, olasılıklar ve kombinasyonlar gibi konuları işliyoruz. İşte bugün yine bu konuları gördüğümüz Ayrık Matematik dersinde hocamın bu konular ile az çok alakası olan bir filmi önerdi öğrenci arkadaşlara.

Filmin adı 21. Bir üniversite hocası kağıt oyunlarında gelen kağıtların sayıları sayarak çok para kazanmayı amaç edinmiş kendine. Ama tek başına bu iş zor olamakta ve kendisi yapamamakta, üniversite de ezber kuvveti yüksek olan öğrencilerini bu kumara alıştırarak onlar üzerinden para kazanan üniversite hocası bir öğrencinin taktiği ile bir anda tüm varlığını ve itibarını yitirir.

Ee peki bu filmin ders ile alakası nedir? Alakası şurası, kağıt oyunun da öğrenciler gelen kağıtların toplamlarını akıllarında tutarak gelebilecek olan kağıtların olasılığını hesaplıyor ve ona göre oyunu yönlendiriyorlar. Bu noktada varyasyonlar ve kombinasyon işin içine giriyor. Tabi sağlam bir ram hafıza da olması şart.

İşte filim hakkında biraz bilgi aşağıda. Merak edenlere tavsiye edilir. Şahsen izledim güzel bir filmdi.

21

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.
Yorumunuz
Sponsor