Sponsor

Twitter Türkçe Kullanımı

Sponsor
Sponsor

Cümleten hayırlı olsun ki Twitter da artık Türkçe kullanım hizmeti vermeye başladı. Facebook’un daha önceden Türkçe versiyonunun kullanıma sunulması Twitter’a gölge düşürmüş ve bir çok Türk kullanıcıyı bu sade içerikli sosyal ağdan uzak kalmasına neden olmuştu. Ama anlaşılan o ki twitter da artık Türkiyedeki sosyal ağ pastasına ortak olmak istiyor. Kullanıcılarına Türkçe arabirim ile hizmet vermeye başladı.

Eski kullanıcılar twitterlarını türkçeye geçirmek için sağ üst köşede kullanıcı adlarının olduğu yazıya tıklayarak açılan menüden settings kısmına girdikten sonra language kısmından Türkçe yi seçerek ve aşağıdan save seçeneğini seçerek Türkçe Twitter kullanmaya başlayabilirler.

Bir çok ünlünün, politikacaının rabet gösterdiği ve sade bir ara birimi olan twitter bu hamlesi ile umarım Facebook gibi çöp veya spam içerik ile dolmaz diye umud ediyorum. Çünkü ingilizce olması twitter kullanıcılarının bir miktarda olsa seviye olarak yukarıda olmasını sağlıyordu.

Eski Alışkanlıklar;

İngilizcesi mention olan yapı türkçe karşılığı olarak bahsedilenler diye geçmiş. Her ne kadar yabancı kelime kullanımına karşı olan biri de olsam eski alışkanlıklar twitterın yeni Türkçe arayüzünü garipsettiriyor. Ama alışılmayacak bir durumda değil.

Sonuç olarak Türkçe Twitter ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Bakalım ilerleyen günlerde twitter ortamı nasıl bir hal alacak. İyi Tweetler…

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.
Yorumunuz
Sponsor