Sponsor

Ütü,Tansiyan Ölçer ve Telefon Hepsi Tek Ürün

Sponsor
Sponsor

 

Ütü,Tansiyon Ölçer,Telefon,İnternet,Kamera ve Daha Nicesi

Teknoloji artık tahmin edemeyeceğimiz elektronik cihazların birleşmesi ile bizleri şaşırtma çabası içerisinde sanki. Çoğumuz telefonlarda müzik çalar, kamera yada wireless gibi özelliklerin bir arada toplanmasına belki şaşırmamışızdır(yada kısa zamanda alışılagelmiş bir durum haline gelmiştir). Ama bu sefer durum gerçekten garip, Çünki Weerologic 5500 , akla gelmeyecek cihazları bir arada, kendi bünyesinde, toplamış durumunda. Mind and Logic Tech. imzalı ürün, reklamlarını çevremizde ki elektronik cihazların vermiş olduğu zararlardan koruyacağı iddiası ile kendini ortaya atmakta. “Organic Communications Platform/Organik İletişim Platformu” sloganı ile ve de enterasan özellikleri ile kullanıcıların dikkatlerini üzerinde toplayacak bir ürün gibi gözükmekte.

Weerologic 5500 yaklaşık 30 gün sonra resmi satışı başlayacak olmasına rağmen resmi web sitesinde şimdiden satış formu ile sipariş almaya başlamış. Anlaşılan ürün için bir arz -talep durumunu gözlemek istiyorlar.

Evet Weerologic 5500 için akla mantığa sığmakta zor olan o özelliklerini anlatmaya geldi sıra. Aşağıda ki özellikleri okurken büyük ihtimalle nasıl olur diyeceksiniz. Bu soruların cevabı 30 gün sonra Mind and Logic Tech. imzalı Weerologic 5500 cihaz piyasaya çıktığında daha net bir şekilde ortaya çıkacak. Ürün hakkında detaylı bir bilgi verdikten hemen sonra aşağıda bir kaç yorum daha yapmaya çalışcağım.

Ürünün Teknik Özellikleri;

  • WeeroSTREAM

    • WeeroLOGIC 5500 Ev Yardımcısı Özelliği İle Hayatınız Kolaylaşsın.
    • StreamExtream özelliği ile kıyafetlerinizi kolayca ütüler. Titanyum alaşımlı tabanı kumaşın üzerinde kayarak,yoğun buharlı ütüleme sistemi en pahalı ütünün bile baş edemediği kırışıklıkları ortadan kaldırır.
    • Yorum; Heralde bazı hamarat ev hanımları(!) kocalarını bu özellik ile ikna ederek her yerde gömleğini ütülerim bahanesi ile bu cihazı aldırma yoluna gidebilirler.
  • WeeroTansiyon

    • Sağlığınızla Özel Olarak İlgilenen Kişisel Uygulamalar.
    • Weerologic 5500, her şeyden önce sağlığınızı düşünür. Sizi cep telefonunun zararlı etkilerinden korumanın yanı sıra, tansiyonunuzu da ölçebilir. Tansiyon uygulamasını kullanmak için yapmanız gereken şey telefonunuzu bileğinizin üzerine koymak ve tansiyon ölçme uygulamasını çalıştırmaktır.
    • Yorum; Bu özellik Türkiyeden ciddi manada talep uyandırabilir. Lakin tansiyon hastalarının bir çoğu yaş olarak bu cihazları kullanabilecek yaş sınırı üzerinde olsa gerek.
  • Batarya Ömrü

    • Kesintisiz 17 Saat Boyunca Sesli ve Görüntülü Konuşma Weerologic 5500’de.
    • Weerologic 5500, Lityum-Polimer pilleri sayaesinde yalnızca 6 dakikalık şarj süresinin ardından 1100 dakika kesintisiz konuşmanızı sağlar.
    • Yorum; Bu özellik ile telefon kulağından düşmeyenler artık kulakla telefonun bütünleşmesi şeklinde yaşayacaklar anlamına gelmekte galiba.
  • Sosyal Asistan

    • Weerologic 5500 Arkadaşınız olmak istiyor…
    • Weerologic 5500 sosyal ağlarda ve arkadaşlık sitelerinde gezerken, sizin için en uygun arkadaşlık seçeneklerini filtreler ve yepyeni insanlarla tanışıp iletişime geçmenize yardımcı olur. Ev telefonunuz yanınızdayken kendinizi asla yalnız hissetmezsiniz!
    • Yorum; Artık çapkınlığın, sanal ortamlarda arkadaş bulmanın daha teknolojik bir yolu olarak kullanılmaz umarım.
  • Holografik Konuşma

    • Weerologic 5500 Sevdiklerinizi Yanınıza Getirir.
    • Weerologic 5500 ile canlı ve 3 boyutlu telefon görüşmesi yapabilir, istediğiniz fotoğraf yada videoyu 3 boyutlu olarak izleyebilirsiniz.
    • Yorum; Heralde teknoloji tutkunlarının en çok dikkat edeceği özelliklerden biri de bu olacaktır. Daha yeni yani tanıştığımız 3G den sonra bu sistem, iletişimi vede görselliği daha ileri bir düzeye getireceği kesin.
  • WeeroPedia

    • Dünyanın Bilgisine Ev Telefonundan Ulaşın.
    • Weerologic 5500, içerisinde yer alan WeeroPedia ansiklobedik veri bankası ile sie merak ettiğiniz her şey hakkında bilgilendirir. Dilerseniz hakkında bilgi almak istediğiniz herhangi bir şeyin fotoğrafını çekebilir, Weerologic 5500’ün bilgi bankasına tanıtıp,WeeroPedia’nın verdiği bilgileri sesli olarak dinleyebilirsiniz.
    • Yorum; Bu özellikte cihazın eğitimsel açığını kapatarak evlerde öğrenciler içinde ihtiyaç duyulması gereken bir şey olarak gösterilmeye çalışılmış galiba.
  • Merkezi Kumanda

    • WeeroLogic 5500 İle Tüm Elektronik Eşyalarınızı Tek Noktadan Kumanda Edebilirsiniz.
    • Telefonunuzu kablosuz mouse ve programlanabilir kumanda olarka kullanabilirsiniz. Kumandayla çalışan herhangi bir ev aletini telefonunuzla yönetmek için yapmanız gereken tek şey WeeroLogic 550’ü birkaç saniyede programlamak ve keyfini çıkartmaktır.
  • Hızsız,Duman ve Gaz Dedektörü

    • WeeroLogic 5500’le Eviniz de, Siz de Güvendesiniz.
    • Telefonunuz, herhangi bir gaz kaçağını ya da duman sızıntısını tespit ettiğinde sizi uyarıp ilgili Acil Servis birimini arayarak konu hakkında bilgi verir. Evinizdeki herhangi bir sesi ya da hareketi algılayabilen telefonunuz; saniyede 4 kare yüksek çözünürlüklü fotoğraf çekerek durumu e-posta ve telefon yoluyla size bildirir,ilgili güvenlik birimlerini uyarır.
    • Yorum; Bu tip şeyler ayrı cihazlar ile zaten sağlanmaktaydı ama bunların bu sınıf bir cihaz üzerinde toplanabilmesi gerçekten çok garip.

Hızlı Bilgi;

İlk dokunmatik ekranlı ev telefonu olma özelliği olan WeeroLOGIC 5500;’ün yapabildikleri arasında; 12 MP’lik kamerasıyla HD kalitesinde video çeken, sesli ve holografik aramalara olanak tanıyan, yangın ve hırsız alarmı olarak çalışarak evinizin güvenliğini sağlayan ve SteamExtreme; özelliği sayesinde ütü yapabilen WeeroLOGIC 5500, cep telefonlarının yapabildiği her şeyi ve daha fazlasını, ev telefonları kadar sağlıklı sunuyor!

WeeroLOGIC 5500’ün özellikleri:

.         12 MP kamera
·         MP3 player ve radyo
·         4G
·         16 Gb Dahili hafıza
·         16 milyon renk multitouch dokunmatik ekran
·         Sesle komut
·         6 dakika şarjla 1100 dakika konuşma, 7500 dakika bekleme
·         SMS/EMS/MMS
·         HD video kaydı
·         Tansiyon ölçer
·         Duman ve gaz dedektörü
·         Mouse & Programlanabilir uzaktan kumanda özelliği
·         Dahili ansiklopedik veri bankası
·         Konferans & Holografik konuşma
·         Hırsız dedektörü
·         Buharlı mini ütü
·         Sosyal Asistan
·         Şarj edilebilir lithium-polimer pil

 

Genel Yorum;

Onca özellikten sonra bilim kurgu film seven bir kişi olarak aklıma direk “Ben Robot”,”Suretler” tarzında ki filmler geldi. Teknolojinin gelişmesine şahit olmak tabiki degüzel bir durum. Teknolojinin insan hayatını kolaylaştırmasıda tabiki güzel, lakin adı geçen filmlerde de konu olarak bahsedilen durum, yani teknolojinin tüm insanların hayatına kenetlenmesi,bağımlılık haline gelmesi ve bu sistemin insanlar tarafından da kontrol edilebilmesi durumu her zaman kafa bulandırıcı bir durumdur benim için. Çünki insanoğlunun yaptığına insanoğlu hükmeder. Kimse sanmasınki internete bağlı bir bilgisayar içindeki veriler sadece benim bilgisayarımda. Bu telefonda insanların hayatına bir alışkanlık olarak girecek ve kamera,ses kaydı,internet ve bir çok özelliği olan bu cihaz evlerimizde sürekli bir sistem ile haberleşecektir. Çokta karamsar bakmak istemem aslında ama sadede gelmek gerekirse cihaz güzel bir birleşim olmuş diyebilirim lakin “Kontrolü bende olmayan teknoloji teknoloji değildir,sadece bir başkasının elinde ki kozdur.” diyebilirim.

 

Kaynak:

www.weerologic.com

www.bilgiservisim.com/weerologic-5500-dokumatik-ev-telefonu/

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.
Yorumunuz
Sponsor