Sponsor

WordPress 3.1 Kategori Hatası

Sponsor
Sponsor

23.02.2011 tarihinde wordpress sistemi 3.1 versiyonuna yükseltildi. Tabi bu yeni versiyon beraberin güzel özellikler getirse de hataları da yanında getirdi.

Bir çok kişinin wordpress blogundan da kontrol ettiğim üzere wordpress 3.1 versiyonuna geçen bloglar şuan için kategorilerde süzme yapmamakta. Yani her hangi bir kategoriye tıkladığınızda link değişmiş olsa da ana sayfada ki yazılarınız çıkmakta.

Bu hatayı farkettikten sonra yaptığım araştırmada net bir çözüm bulamadım. Ama hali ile bu hatayı farkeden ilk kişi olmadığımı da anladım.

WordPress in kendi sitesi olan (wordpress.org) formda konu hemen paylaşılmış(Category Permalinks after 3.1 Upgrade Not Working). Gayretlice çözümler aranıyor ama bir sonuç çıkmış değil. Konu ile alakalı bir gelişme olursa sizlerle de paylaşacağım.

Kendi blogunda wordpress 3.1 e geçipte bu hatayı almayan arkadaşlar varsa yada konu hakkında bir fikri olan varsa paylaşırlarsa sevinirim.

Güncelleme: 25.02.2011

Sorun Giderildi

Sorun ile alakalı çözüm bulundu arkadaşlar. Sorun “Simple Tags” isimli eklentiden kaynaklanmakta. Ayarlar kısmından Simple Tags eklentisine ait sayfaya girdiğiniz de “Active tags for page:” yazısı karşısında ki kutuyu boşaltarak ayarları kaydettikten sonra sıkıntı ortadan kalktı. İyi bloglamalar…

Konu hakkında daha fazla bilgi yada düşüncesi olan varsa lütfen paylaşsın.

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.

View Comments (5)

  • Bu hata bende de var. Ancak bende Simple Tags eklentisi ekli değil. Temamı orjinal satın aldım. Ve versiyon olarak uyumlu görünüyordu.

    Şuan Twenty Eleven temasına geçtiğimde sorun düzeliyor. Kendi satın aldığım temada ise WordPress kategori ayrımını yapamıyor.

    Bu sorunu nasıl düzeltebileceğim hakkında bir yorumunuz var mı ?

  • Twenty Eleven 1.3 tema ismi wp ile gelen kendi teması hiç değişiklik yapmadım

    • Tüm eklentilerinizi pasif duruma geçirin. Sonra sayfanıza bir daha bakın. Sorun yoksa, sırayla eklentilerinizi açarak sitenizi kontrol edin. Sorun eklentilerden mi en azından onu anlayabiliriz.

  • bende bu eklenti kurulu değil ama yine sorun yaşıyorum yazılarda ve sayfalarda soldaki menü bölümü çıkmıyor çözümü varmı

    • Sol tarafta ki menü(sidebar) çıkmamasının sebebi galiba yukarıda ki sorundan değil diye düşünüyorum. Tahminimce bir eklenti yada kodlar arasında yaptığınız bir değişiklik sayfanızda ki sidebar kısmının açılmasını engelliyor. Belli bir satırda bir hata olmalı diye düşünüyorum.

Yorumunuz
Sponsor