Sponsor

Yeni Reklam Alanları

Sponsor
Sponsor

Günümüzde sosyal medya, internet, televizyon gibi olguların artık vazgeçilmez olması ve hayatımız içerisine gün geçtikçe sokulması, kimi sektörlerin iş yapmasını kolaylaştırmakta.

Reklamcılıkta bu sektörlerden biri. Artık internet, televizyon derken kafanızı nereye çevirseniz reklam görmektesiniz. Bu reklamcılık modelleri arasında en son duyduğum Google Maps üzerinde işletmelerin ücretli bir şekilde kendi firmalarının tanıtımını ve reklamını yapmak için Google Map üzerinde stratejik yerleri satın aldığını duymuştum.

En son bire bir gördüğüm ve etkili olduğunu düşündüğüm reklamcılık modeli ise otobüs koltuklarında ki televizyon reklamları. Biliyorsunuz ki artık bir çok firma rekabet amacı ile otobüslerine tv taktırdı. O yetmedi dokunmatik tv ler geldi, o yetmedi flash okuyucuları, hafızadan film arşivi, müzik arşivi izletme, dinletme, internete bağlanma gibi özelliklere sahip tvler otobüslere entegre edilerek müşterilere daha cazip gözükülmeye çalışılmakta.

En son yaptığım seyahatte otobüste ki tvlerde her hangi bir şey dinlemek yada izlemek istediğinizde 10 sn kadar reklamı size mecbur izletiyor. Bununla birlikte her hangi bir şey izler yada dinlerken yaklaşık otuz dakikada bir ara verip reklamı gösterip izlediğiniz şeye geri dönüyor. Ve reklamları mecbur izliyorsunuz. Tabi bu durumdan her ne kadar şikayetçi olanlar olsa da ister istemez bir yolcu otobüsten inene kadar en az 4-5 kere reklamınızı izliyor. İlgisini çeken bir şey ise geri dönüşü mutlaka olur diye düşünüyorum.

Tabi bu sistemin kullanımı otobüse yerleştirilmiş olan cihazın özelliği. İlgili firma funtoro firması. Takmış oldukları sistemler ile otobüs firmalarına bu şekilde imkanlar sağlamaktalar. Cihazlarının özellikleri ve hız olarak gayet ideal diye düşünüyorum. Çünkü başka bir firma otobüsünde benzer özellikli bir sistemde film izlerken kare kare izlemiştim.

Bakalım ilerleyen günler de nasıl reklam imkanları olacak yada nereler de reklamlar olacak. Artık kişiler de kendi kıyafetine reklam alırsa hiç şaşmayın yada o günlere hazırlıklı olun derim. Düşünsenize okul müdürünüz okula geliyor ve üzerinde bir elektronik mağazanın reklamı olan bir kıyafet…. Vay be. İşte reklamcılık 🙂

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.
Yorumunuz
Sponsor