Sponsor

Yerli 65″ Android Ekran

Sponsor
Sponsor

Android gün geçtikçe içimize yerleşiyor. Akıllı telefonlar, elektronik cihazlar, arabalar gibi bir çok yerde esnek yapısı ve kolay kullanılabilirliği ile giderek nam salmaya başladı. Symbian işletim sistemini gölgede bırakan Android, Google TV gibi ilerleyen günlerde beklenen yeni teknolojilerin bile temelini oluşturması bekleniyor.

Peki dünyada Android ile alakalı bir çok gelişme varken Türkiye de neler oluyor? Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı her sınıfa bir akıllı tahta sistemi temin edebilmek için yoğun çalışmalar içerisinde. Anlaşılan o ki bu ihtiyacı gören Türk ARDIC firması geliştirdiği sistem ile 65″ lik bir ekran ile android sistemi sistematik bir şekilde çalıştırmayı başarmış. Genel çalışma prensibi ise HDMI üzerinden ses ve görüntü aktarımı ve USB üzerinden cihazın dokunmatik özelliklerine hükmederek 65″ bir ekranda android sisteminden rahatlıkla faydalanabiliyorsunuz. Mantık olarak bir tablet pc yi, geliştirilen dock standı ile ekrana bağlayabiliyor ve tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabiliyorsunuz.

Birazda durumu görselleştirmek gerekir herhalde. İşte Türk yapımı 65″ lik android ekranın videosu;

[pro-player width=’580′ height=’400′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=0X1NyZRX_Tk[/pro-player]

Cihazın teknik özelliklerinden bahsetmek gerekirse;

  • NVIDIA Tegra 2 işlemci
  • 1GB RAM
  • 16GB yığın hafıza
  • Dual kamera
  • HDMI – USB
  • MicroSD
  • 3G, Wi-Fi

gibi özellikler yer alıyor.

Umarım bu esnek yazılım ile Türkiyede de güzel çalışmalar yapılır.

Sponsor
B.Selçuk ÖKSÜZ: Bilgisayarla yaşamayı bir tarz olarak benimsemiş, teknoloji ile tamamen içli dışlı bir; web tasarımcı, yazılımcı, donanımcı, blog yazarı ve bilgisayar mühendisidir.
Yorumunuz
Sponsor